Aνακοινώσεις

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«Πράσινο φως» για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων



 Τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου θα παρουσιαστούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει σήμερα  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.

Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί. 

Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, εκτός από τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο Yπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα θα τεθούν: 

● 1.835 από το Yπουργείο Υγείας 
● 1.500 από το Yπουργείο Παιδείας 
● 758 από το Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 
● 618 από το Yπουργείο Εργασίας 
● 485 από το Yπουργείο Οικονομικών 
● 410 από το Yπουργείο Άμυνας 
● 250 από το Yπουργείο Πολιτισμού 
● 138 από το Yπουργείο Τουρισμού 
● 131 από το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 
● 100 από το Yπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας 
● 48 από το Yπουργείο Ναυτιλίας 
● 38 από το Yπουργείο Δικαιοσύνης 
● 10 από το Yπουργείο Εξωτερικών 
20 από το Yπουργείο Μακεδονίας - Θράκης 

Επιπλέον, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων. Η διαδικασία μετάταξης των υπαλλήλων σε νέες θέσεις θα γίνει με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που έχει ορίσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ. 

Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών. 

Παράλληλα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τους πειθαρχικούς ελέγχους για τους επίορκους υπαλλήλους, και μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο απολύθηκαν 104 υπάλληλοι που εκκρεμμούσαν για αρκετό καιρό οι υποθέσεις τους. Επίσης, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οδήγησης σε υπαλλήλους που έχουν μπει στην κινητικότητα, ενώ το σώμα ελεγκτών Δημοσίου κάνει συνεχώς εφόδους σε υπηρεσίες για να εντοπίσει τους κοπανατζήδες.

Η διαδικασία για τη διαθεσιμότητα

Η διαδικασία, που ακολουθείται για την κατάρτιση της λίστας με τα ονόματα, με στόχο να συμπληρωθούν οι 12.500 υπάλληλοι ώς το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι η εξής:

● Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο. 

● Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής. 

● Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ). 

● Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

● Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ. 

● Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής. Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο. 

● Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα. 

● Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ). 

Πηγή: news.in.gr

«Πράσινο φως» για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/158877/prasino-fos-gia-ti-diathesimotita-4600-dimosion-ypallilon-ti-deftera#sthash.HjMebr2J.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: