Aνακοινώσεις

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε.Κορινθίας για τη κατάργηση των οργανικών θέσεων



ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Συνάδελφοι,  με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».
Στην προσπάθεια του να εξοικονομήσει  χρήματα και να «εξορθολογήσει»    το Υπουργείο Παιδείας , όπως  διατείνεται  τον τελευταίο καιρό διαλύει  ότι έχει απομείνει από   τη  Δημόσια Εκπαίδευση.  Η μείωση των οργανικών θέσεων, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και  σχολείων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια, δεν αφήνουν περιθώριο για καμία ψευδαίσθηση σχετικά με τις προθέσεις τους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη/αιφνιδιαστική ενέργεια που προετοιμάζει το έδαφος για συμπτύξεις/συγχωνεύσεις.
·        Επικοινωνώντας με  ΔΟΕ ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται για κεντρική κατεύθυνση του υπουργείου προς τους περιφερειακούς διευθυντές όλης της χώρας και ότι το έγγραφο έχει πανελλαδική εμβέλεια !
·        Επικοινωνώντας με  Δ/ντη εκπαίδευσης  άμεσα, ενημερωθήκαμε ότι δεν του  έχει αποσταλεί η εγκύκλιος  και ότι αν ρωτηθεί θα προτείνει μόνο δυο υποβιβασμούς .

Συνιστούμε στους συναδέλφους διευθυντές αν ρωτηθούν  να τηρήσουν κοινή στάση και συγκεκριμένα να απαντήσουν με βάση την ανακοίνωση της ΔΟΕ  ότι «Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία».

  Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  ομόφωνα καταγγέλλει  την προσπάθεια Του Υπουργείου :
§  Να προετοιμάσει   ομαδικές μετακινήσεις    παιδιών-εκπαιδευτικών  για να  δικαιολογήσει  την ανυπαρξία  διορισμών – τη μείωση αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά κατά 80%,  και το κλείσιμο σχολικών μονάδων .
§ 
Να καταργήσει  τις οργανικές θέσεις δασκάλων – νηπιαγωγών – ειδικοτήτων και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές και να  μετατρέψει  τους  εκπαιδευτικούς σε περιφερόμενους κρατικούς υπαλλήλους και τα παιδιά σε νομάδες.
§ 
Να μην αυξήσει  την οργανικότητα των Νηπιαγωγείων με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο  (Ν 4115/αρθρο 39) παραπέμποντας στις καλένδες γι άλλη μια φορά  τα Νηπιαγωγεία.

Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο του.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους  να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους .
 Το Δ.Σ του συλλόγου μας δεσμεύεται ότι θα δώσει , με όλες τις δυνάμεις του, τη μάχη να μην χαθεί καμιά οργανική θέση, να μην υποβαθμιστεί καμιά σχολική μονάδα.
Το μέτωπο παιδείας – εργασίας θα νικήσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: