Aνακοινώσεις

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συμπτύξεις, μετακινήσεις, υπεράριθμα τμήματα, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Για να πάρουμε μια γεύση από αυτά που μας περιμένουν, ήδη άρχισαν οι μετακινήσεις και στο δικό μας ΠΥΣΠΕ!
 
Συμπτύξεις, μετακινήσεις, έλλειψη σχολικής στέγης, υπεράριθμα τμήματα, φόρος τιμής στην αδικοχαμένη συναδέλφισσα, συμπαράσταση σε διωκόμενο συνάδελφο, 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ,   Δεκέμβριος  2012
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μου, την Παρασκευή 30-11-2012, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, μου ανακοίνωσε ότι με απόφασή της συμπτύσσει τα 2 τμήματα της Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου σε 1 τμήμα, ο εκπαιδευτικός που περισσεύει θα αναλάβει τμήμα της Α΄ τάξης του ίδιου σχολείου και η εκπαιδευτικός της Α΄ τάξης που περισσεύει μετακινείται για 2 μήνες στο 3ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης.
Παράλληλα με άλλη απόφασή της μετακινεί για 2 μήνες εκπαιδευτικό, που κάλυπτε όλο της το διδακτικό ωράριο στο 5ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία Αιγάλεω, στο Νεστόριο Ιλίου.
Επίσης με τρίτη απόφασή της κλείνει το τμήμα τσιγγανοπαίδων στο 5ο Αγίας Βαρβάρας και ο εκπαιδευτικός που περισσεύει μετακινείται για 2 μήνες στο 8ο Χαϊδαρίου.
Μου ανέφερε επίσης ότι ενώ είχε πρόθεση να συμπτύξει τα 3 τμήματα της έκτης που στεγάζονται στο 5ο και 16ο Δημοτικά Σχολεία Αιγάλεω σε 2 τμήματα, δε θα την υλοποιήσει προς το παρόν. Υπάρχει όμως η περίπτωση, αν χρειαστεί στο μέλλον, να συμπτύξει 2 τμήματα σε 1 τμήμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού και ο εκπαιδευτικός που θα περισσέψει να μετακινηθεί στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Παράλληλα με ενημέρωσε ότι για την κάλυψη του κενού στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου περιμένει εκπαιδευτικό του οποίου η άδεια λήγει στις 8 Δεκεμβρίου.
Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα που θέτουν εκπαιδευτικοί και γονείς:
Γιατί η σύμπτυξη των τμημάτων και οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών αποφασίστηκαν από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης και όχι από το ΠΥΣΠΕ όπως είχε γίνει στην περίπτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου;
Οι αποφάσεις διχοτόμησης και τριχοτόμησης τμημάτων στο 3ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου που αποφάσισε το ΠΥΣΠΕ στην αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουν σταλεί γραπτώς στα συγκεκριμένα σχολεία;
Στις αποφάσεις μετακίνησης που στάλθηκαν στους εκπαιδευτικούς αναφέρονται οι λόγοι μετακίνησής τους;
Έχουν σταλεί γραπτές οι αποφάσεις σύμπτυξης των τμημάτων στο 3ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου;
Στους συναδέλφους που μετακινούνται περιλαμβάνονται και μόνιμοι εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε σχολικές μονάδες της προτίμησής τους με απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Αυτοί, από τη στιγμή που ουσιαστικά ακυρώνεται η απόσπασή τους με την απόφαση της Διευθύντριας, δεν πρέπει να γυρίσουν στην οργανική τους θέση, εφόσον το επιθυμούν;
Τα παραπάνω ερωτήματα έθεσα στα μέλη του ΠΥΣΠΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής μας, την Τετάρτη 5-12-2012. ( Απουσίαζε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ). Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ενημερώθηκα ότι με απόφαση της Διευθύντριας έκλεισε και το τμήμα τσιγγανοπαίδων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας και ο εκπαιδευτικός που περίσσεψε μετακινήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Δική μου γνώμη είναι ότι η Διεύθυνση-είτε με δική της πρωτοβουλία είτε με πίεση εκ των άνωθεν- προκειμένου να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία- αφού δεν προσλαμβάνονται αναπληρωτές- συμπτύσσει τμήματα, μετακινεί εκπαιδευτικούς και μαθητές ( νήπια ), διακόπτει τη φοίτηση μαθητών ( προνήπια ) και όλα αυτά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αναστατώνοντας τη ζωή και τον οικογενειακό προγραμματισμό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Και όλα αυτά για να γλιτώσουν χρήματα εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας. Γιατί όμως να απασχολεί αυτό όσους αποφασίζουν; Τα δικά τους παιδιά φοιτούν στη Γ΄ Αθήνας;
Ευτυχώς κατά τα άλλα που ο Υφυπουργός Παιδείας κος Παπαθεοδώρου κατά τη συνάντησή του με γονείς και εκπαιδευτικούς στις 16-11-2012 είχε δεσμευτεί ότι θα εξετάσει εκ νέου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής κ. Κουμέντο το θέμα σύμπτυξης τμημάτων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Όχι μόνο δεν είχαμε καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα, είχαμε μπαράζ συμπτύξεων και μετακινήσεων σε σχολεία και νηπιαγωγεία στη Γ΄ Αθήνας. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Για όλα τα παραπάνω οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. εκπαίδευσης Αιγάλεω και Περιστερίου πραγματοποιούν την Παρασκευή 7-12-2012, στις 8.00π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας κηρύσσοντας παράλληλα 3ωρη στάση εργασίας, ενώ και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.                <  Δημήτρης Γληνός > καταδικάζει τα παραπάνω με ανακοίνωσή του.
Την Τετάρτη 5-12-2012 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την έλλειψη σχολικής στέγης και την ύπαρξη 30 υπεράριθμων τμημάτων σε σχολεία της Πετρούπολης. Συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί από το σύλλογο Π.Ε.  < Δημήτρης Γληνός > και ο Δήμος Πετρούπολης. Ύστερα από παραμονή 2 ωρών στη βροχή επετράπη σε μια 5μελή επιτροπή να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Κυριαζή, που άκουσε τα αιτήματα της επιτροπής δεσμευόμενος ότι θα τα μεταφέρει στον αρμόδιο υφυπουργό, χωρίς ο ίδιος να πάρει καμιά θέση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Την ίδια μέρα και ώρα κλιμάκιο της ΟΛΜΕ, καθηγητές, γονείς και μαθητές από τον Πειραιά έκαναν τη δική τους παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο για συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις και κενά εκπαιδευτικών στη Δ.Ε. Εκπαίδευση.
Δική μου αίσθηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της Π.Ε και της Δ.Ε.  όπως και με άλλους φορείς και με συντονισμένες κινήσεις να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να ακυρώσουμε στην πράξη τα όποια μέτρα και τις όποιες αποφάσεις οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου σχολείου και της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Με αφορμή τη νέα δίωξη που ασκήθηκε στο συνάδελφο Θανάση Αγαπητό- ύστερα από την αθώωσή του- δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν  να δυσφημήσει τον Έλληνα εκπαιδευτικό που αγωνίζεται για να μην ξεπουληθεί η χώρα του και το μέλλον των μαθητών του και παράλληλα να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται εναντίον του ντόπιου και διεθνούς κατεστημένου. Δε μας τρομάζουν διώξεις και συλλήψεις και ο Έλληνας εκπαιδευτικός θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Η αδικοχαμένη και άτυχη συναδέλφισσα που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος σε σχολική μονάδα της Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεύει τον ανώνυμο εκπαιδευτικό που δίνει την ψυχή του σε κάθε άκρη της πατρίδας μας προτάσσοντας την αγάπη του για τα παιδιά. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως εκπαιδευτικοί είναι να κρατήσουμε την ώρα της προσευχής ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.
Τέλος στην 21η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που έγινε την Τετάρτη 5-12-2012 το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατανομή σχολικών μονάδων της Γ΄ Διεύθυνσης σε ομάδες σχολείων και ο καθορισμός των όμορων ομάδων. Αποφασίστηκε να μην αλλάξει τίποτα και να ισχύσει η περσινή απόφαση του ΠΥΣΠΕ.       ( Όλα τα σχολεία της Γ΄ Αθήνας να αποτελούν μια ομάδα ).

                               ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                                                                   Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: