Aνακοινώσεις

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                    

Θέμα : Για τις «σκοπιές» στο 6ο Δημοτικό της Νέας Ιωνίας
Όσα ατυχήματα και φυσικές καταστροφές δεν έγιναν ποτέ στα σχολεία της περιοχής μας, «αναμένονται» φέτος να πραγματοποιηθούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Αλλιώς δεν εξηγείται η πρεμούρα της διευθύντριας να υλοποιήσει τις προτάσεις της σχολικής συμβούλου, που λένε ότι εκτός απ΄ τους εφημερεύοντες, εκτός από τους εφεδρικούς εφημευρεύοντες, πρέπει κι όλοι οι άλλοι να έχουν κάποιο «ρόλο» όλη τη μέρα στα σχολείο, και να μένουν όλοι στο σχολείο, για κάθε ... «τραγικό ενδεχόμενο».  Για να δικαιολογήσουν αυτή την «επιστράτευση» και το «γενικό συναγερμό», έχουν επικαλεστεί σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, πείνες, αρρώστιες, επιδημίες, ατυχήματα, δυστυχίες και άλλα τέτοια πρωτοφανή που «μπορεί και να συμβούν». Φαίνεται ότι η ολική καταστροφή που έλεγαν κάποιοι ότι θα έρθει το 2012, θα χτυπήσει αποκλειστικά το 6ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνίας.
Όλα αυτά τα «μελλούμενα καταστροφικά» είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Στόχος τους είναι ως καλοί προπέτες και «παπαγάλοι» των νέων μέτρων που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση κι η διοίκηση, να τα υλοποιήσουν από τώρα : τη διεύρυνση του ωραρίου μας, την παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού μας ωραρίου, να μας έχουν σκυφτούς και υποτακτικούς όλη τη μέρα ( 8 με 2 ), έγκλειστους στο σχολείο και έρμαια στις διαταγές τους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» δηλώνει ότι :
1.       Όλα τα σχολεία λειτουργούν από αυτή την άποψη καλά, εδώ και χρόνια. Όλα τα σχολεία της περιοχής του Συλλόγου μας λειτουργούν με τις εφημερίες, όπως τις ξέρουμε κι όπως τις λέει ο νόμος.
2.      Δεν υπάρχει κάποιος «νέος νόμος» που να καλύπτει όλα αυτά τα αυθαίρετα και επικίνδυνα μέτρα που πάνε να περάσουν στο 6ο Δ. Σχολείο Ν. Ιωνίας. Αν υπήρχε τέτοιος νόμος, δεν έχει κανείς αυταπάτεςότι η διοίκηση θα επιχειρούσε να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα παντού. Κι αν ήταν νόμιμα ή έστω νομότυπα, θα απαιτούσαν γραπτά την υποχρεωτική εφαρμογή τους.
3.    Τα εργασιακά μας δικαιώματα περιγράφονται αναλυτικά στους νόμους και στις εγκυκλίους που έχουμε στείλει στα σχολεία επανειλλημένα. Ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί νέα μέτρα γι΄ αυτό το θέμα.
4.      Καλούμε τους συναδέλφους του σχολείου αυτού να μην εφαρμόσουν τέτοια παράλογα και παράνομα μέτρα.  «Να μη βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους».
5.    Δε χωράει κανένας φόβος ή διασταγμός. Η υποχώρηση δεν είναι επιλογή.
6.      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» είναι αυτονόητο ότι παρέχει κάλυψη σε κάθε συνάδελφο που θα αρνηθεί να εφαρμόσει τις αυθαίρετες εντολές της διευθύντριας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: