Aνακοινώσεις

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

6η μέρα κατάληψης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ
Γ΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αιγάλεω 14-12-12

             ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΨΑΡΡΑ ΚΑΙ
             ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΜΕΝΤΟ

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης με επιστολή της στα σχολεία προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αποφάσεις της, σχετικά με τις αυθαίρετες συμπτύξεις τμημάτων (3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και στο16ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω) και τις παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αποφάσεις οι οποίες σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα. Οι αντιδράσεις αυτές οδήγησαν σε κατάληψη της διεύθυνσης Γ. Αθήνας, μετά από μαζικότατες ΓΣ των συλλόγων των σχολείων του Αιγάλεω, που δέχτηκαν τα πλήγματα των εφαρμογών της συγκεκριμένης πολιτικής.
Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές της και την απομόνωση στοιχείων, η διευθύντρια εκπαίδευσης φαίνεται να έχει επιλεκτική μνήμη σχετικά με τις δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας αγανακτισμένων γονέων από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο γραφείο της εξαιτίας εφαρμογής συγκεκριμένων εκπαιδευτικών επιλογών που φωτογραφίζονται με τον καλύτερο τρόπο σε οδηγίες του υπουργείου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Θα θυμίσουμε ότι από τέλη Αυγούστου, η κ. Ψαρρά:
·        Πρότεινε αρχικά την κατάργηση του 28ο Δημ. Σχολείου Περιστερίου και του 46ο νηπ/γείου Περιστερίου, τον υποβιβασμό του 29ου Δημ. Σχολείου Περιστερίου και του 22ου νηπιαγωγείου Ιλίου.
·        Πρότεινε για συγχώνευση το 5ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου, το 11ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου, το 36ου Δημ. Σχολείο Περιστερίου, το 47ο Δημ.Σχολείο Περιστερίου.
·        Σύμπτυξε τμήματα στο 5ο Δημ. Σχολείο Περιστερίου και μετακίνησε συνάδελφο σε σχολείο με το αιτιολογικό ότι η μετακίνηση θα βοηθούσε τη διαχείριση κρίσης που δημιουργήθηκε από πλευράς της διοίκησης. Παρόλα αυτά η συνάδελφος «βρέθηκε» σε άλλο σχολείο.
·        Καταργήθηκαν με απόφασή της τα τμήματα τσιγγανοπαίδων (2ο και 5ο Δημ. Σχολεία Αγίας Βαρβάρας)
·        Σύμπτυξε και κατήργησε τμήματα  σε νηπιαγωγεία, με μετακινήσεις νηπίων και διακοπές φοίτησης προνηπίων (5ο νηπιαγωγείο Ιλίου, 3ο και 11ο νηπιαγωγεία Καματερού,  2ο νηπιαγωγείο Περιστερίου).
·        Σύμπτυξε τμήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και στο16ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ!!!
Υπάρχει ωστόσο μεγάλο θράσος να επικαλείται  όψιμο ενδιαφέρον για την κάλυψη κενών, ως κύρια αιτία για τις συμπτύξεις τμημάτων τη στιγμή που οικοδομεί προϋποθέσεις για μελλοντικές συγχωνεύσεις σχολείων. 
Αποτελεί θράσος να δηλώνει ότι μέχρι χθες δε γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία των αριθμών των τμημάτων των σχολείων, όταν οι διευθυντές των σχολείων το μόνο που δεν τους ζητείται να αποτυπώνουν καθημερινά είναι το πόσα πετάγματα κάνουν οι μύγες πάνω από κάθε μαθητή.
Και από όσο φαίνεται το θράσος των «στελεχών» αποδόμησης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης είναι μεταδοτικό και αυξανόμενο στη διοικητική πυραμίδα. Έτσι η δήλωση του κ. Κουμέντου σε δημοσιογράφο του «Βήματος» έρχεται σε συνέχεια της κ. Ψαρρά, και στοχοποιεί συνδικαλιστές που «πίεσαν» Διευθυντές σχολείων να δηλώσουν αναληθή στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών των τμημάτων των σχολείων.  
Οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, οι κατά κόσμο και φήμη «εκπαιδευτικοί», προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις πολιτικές τους εφαρμογές για να αποφύγουν ένα διαρκώς ογκούμενο κύμα αγανάκτησης γονέων και εκπαιδευτικών που διεκδικούν: Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση ΤΩΡΑ.

Η πολιτική κάλυψη του περιφερειακού διευθυντή στις πράξεις της υφισταμένης του αποτελεί την σαφή απόδειξη για τη στόχευση να διαλυθεί ό,τι απέμεινε από δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Τα λογοπαίγνια σχετικά με την υποτιθέμενη νομιμότητα πράξεων που καταργούν μορφωτικά δικαιώματα μαθητών, και πρωτίστως των μαθητών με ειδικές ανάγκες, γίνονται σε πολιτικό περιβάλλον που θέλει να μετακινήσει το κέντρο βάρους της συζήτησης από την εκποίηση των δικαιωμάτων των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών σε φιλολογικές αβρότητες νομικού χαρακτήρα. Ο υποτιθέμενος σεβασμός τους στους νόμους, καταρίπτεται από τα 55 υπεράριθμα τμήματα μαθητών (με 26, 27, 28 και 30 παιδιά ) της Γ. Αθήνας,  για τα οποία όλοι δηλώνουν άγνοια!!!
Σήμερα υπάρχουν στη Γ. Αθήνας 13 κενά δασκάλων και 7 νηπιαγωγών, ενώ λείπουν περίπου το 10% των ωρών των ειδικοτήτων.
Σε μια περίοδο που διαρκώς υποβαθίζεται η παιδεία, υγεία και πρόνοια, που γίνονται συστηματικές προσπάθειες κατάργησης των κατακτήσεων του προηγούμενου αιώνα, ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Απαιτούμε τώρα κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις όλων των κενών.

-         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. 15% ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε:

 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ- ΑΙΓΑΛΕΩ - ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΙΛΙΟΥ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: