Aνακοινώσεις

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νοσοκομειακοί γιατροί: “Ανοίγουμε τα νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους”!

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ!!

Στην αντεπίθεση περνούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στο πολυνομοσχέδιο εισιτήριο 25 ευρώ για την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία!

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: “Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας. Στον ίδιο ασθενή θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος θα στείλουν το λογαριασμό στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του”!
Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, “τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια”.
Γι αυτό και οι Νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίαςσιτήριο για την εισαγωγή στα νοσοκομεία 25 ευρώ, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: