Aνακοινώσεις

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 Με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας του τελεσίγραφου για την υποβολή προτάσεων νέου κύκλου «συγχωνεύσεων» σχολείων στις 19/10/2012, καλούμε κάθε εκπαιδευτικό ο οποίος κατέχει θέση ευθύνης  Διευθυντή Εκπαίδευσης να λάβει υπόψη του τα ακόλουθα:
·                  Κάθε Στέλεχος της Εκπαίδευσης είναι πρώτα απ’ όλα εκπαιδευτικός, η θέση που κατέχει είναι προσωρινή και πρέπει να σκεφτεί ως εκπαιδευτικός και συνάδελφος και όχι ως φερέφωνο εξουσιών οι οποίες βλέπουν το μαθητή και τον καθηγητή σαν αριθμό και όχι σαν άνθρωπο.
·                  Είναι αυτονόητη & εύκολη η τεκμηρίωση της μη συγχώνευσης κάποιου σχολείου, ειδικά αν κάποιο στέλεχος της εκπαίδευσης διαθέτει τα πραγματικά προσόντα, τα οποία απαιτήθηκαν για να αναλάβει μία τέτοια θέση ευθύνης. Ένας ικανός, ευαίσθητος & ανυπότακτος Διευθυντής Εκπαίδευσης πρέπει να δύναται να υπερβαίνει τα όρια που κάποιοι επιθυμούν να του επιβάλουν.
·                  Δεν πρέπει κανείς εκπαιδευτικός να παράσχει οποιοδήποτε επιχείρημα, οποιαδήποτε δικαιολογία ή άλλοθι σε οποιονδήποτε σκοπεύει στο κλείσιμο σχολείου.
·                  Δε πρέπει κανείς εκπαιδευτικός να έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία και τις ανάγκες της για δημόσια εκπαίδευση. Ο εκπαιδευτικός δε συγκρούεται με την κοινωνία, είναι μέρος της και την υπηρετεί.
·                  Δεν πρέπει κανείς εκπαιδευτικός να συνδέσει το όνομά του με το κλείσιμο ενός σχολείου.
Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις & θ’ αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που απορρέει από την ευρύτερη νομοθεσία, ώστε ως συνδικαλιστικό κίνημα, αφενός μεν ν’ αποτρέψουμε τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων & αφετέρου δε για να αποδώσουμε «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» σε όποιον εκπαιδευτικό δεν τιμήσει τη θέση και το λειτούργημά του αυτή τη δύσκολη ώρα.
Κόρινθος 18 -10 - 2012
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ LADIS, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ELLAS CAΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄ΕΛΜΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄ΕΛΜΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΣΙΚΥΩΝΑΣ.




ΥΓ : Το παραπάνω  ψήφισμα επιδόθηκε στο Δ/ντη Πρωτοβάθμιας  και στον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα Εκπαιδευτικά Σωματεία του νομού και τους διαδηλωτές της χθεσινής  μεγάλης πορείας  που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια: