Aνακοινώσεις

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς:
Υφυπουργό Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,
Κο Παπαθεοδώρου.
Γενική Διευθύντρια Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
Κα Καρδαμίτση.

Θέμα: Τοποθετήσεις αναπληρωτών κλάδου ΠΕ 32

Κύριε Υφυπουργέ,
Κυρία Καρδαμίτση,

Μόλις χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο τοποθετήσεις αναπληρωτών ειδικοτήτων για τα σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.. Η ανακοίνωση περιελάβανε και τοποθετήσεις για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής από τους πίνακες αναπληρωτών κλάδου Π.Ε.32-Θεατρολόγων (343 συναδέλφους).
Μολονότι τα σχολεία με Ε.Α.Ε.Π. παραμένουν 961 και στις λειτουργούν στις ίδιες περιοχές της χώρας, όπως πέρσι, στον πίνακα τοποθετήσεων απουσιάζουν πλήρως Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως: Α΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Θεσσαλονίκης, Δ΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Πειραιά, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κέρκυρας, Ημαθίας, Άρτας, Γρεβενών, Κιλκίς, Κυκλάδων και Σάμου.
Σε τηλεφωνική και προσωπική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, συγκεκριμένα το Τμήμα Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερωθήκαμε ότι κάποιες από τις προαναφερθείσες περιοχές παρέλειψαν  να δηλώσουν και αποστείλουν στο Υπουργείο τα κενά τους για το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν να μείνουν μεγάλες περιοχές χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, αφετέρου να καταστρατηγηθεί η σειρά δήλωσης προτίμησης συναδέλφων και να τοποθετηθούν εκτός τόπου διαμονής τους.

Για όλα τα παραπάνω και προς αποκατάσταση της αδικίας ζητούμε:
  • Άμεσο «πάγωμα»  της διαδικασίας τοποθετήσεων αναπληρωτών ειδικοτήτων
  • «Άνοιγμα» των κενών σε όλες τις διευθύνσεις
  • Ανακοινοποίηση στο ορθό του πίνακα τοποθετήσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία και διευκρινήσεις

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: