Aνακοινώσεις

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ


  Περί της αύξησης του ωραρίου
των εκπαιδευτικών και άλλων δαιμονίων

Στην άμμο τα έργα στήνονται μεγάλα των ανθρώπων,
μα σαν παιδάκι τα γκρεμίζει ο Χρόνος με το πόδι.
Κ. Γ. Καρυωτάκης

Μόνο που ο χρόνος στην περίπτωσή μας δεν  γράφεται με κεφαλαίο και ήταν πολύ σύντομος. Δεν πρόλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας να βγουν από την πύλη του Υπουργείου, μετά την συνάντηση τους με τον Υπουργό Παιδείας (Τετάρτη 18/7), και αμέσως φάνηκε πόσο ψεύτικο ήταν το μειλίχιο και συγκαταβατικό ύφος του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου. Πόσο ψεύτικες και παραπλανητικές ήταν οι διαβεβαιώσεις του, ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της Κυβέρνησης αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Η κατηγορηματική δήλωση του Υπουργού, ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, κατά την προαναφερθείσα συνάντηση, μέτρησε την αξιοπιστία της με τα οκτάστηλα των εφημερίδων των αμέσως επόμενων ημερών, που διαλαλούσαν το ακριβώς αντίθετο και έχασε! Αλλά και ο ίδιος, εγκαινιάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα (22/7/2012), δήλωσε:
«H αύξηση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν θα γίνει από το Σεπτέμβρη, αλλά είναι κάτι που μελετάμε και δεν αφορά την ερχόμενη χρονιά.»
Το ανύπαρκτο θέμα, μετατράπηκε μέσα σε τέσσερις μέρες σε αντικείμενο μελέτης που δεν αφορά την επόμενη χρονιά ... μέχρι τις επόμενες δηλώσεις του. Η ακύρωση πάντως της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., άλλα μαρτυρά για τις προθέσεις του. Προφανώς δεν θέλει να δεσμευθεί για τίποτα και κυρίως για το ωράριο που είναι στην αιχμή της επικαιρότητας.
Αναρωτιόμαστε, επομένως, αν έχουν πια – στις μέρες των μνημονίων και της τρόικας- καμιά αξία οι συναντήσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Άλλοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και δίνουν τις εντολές, η τρόικα των Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. Η τρικομματική κυβέρνηση των Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ  με ολίγον Κουβέλη απλώς εκτελεί.
Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στην έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α. για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην οποία βασίζεται η πρόταση για την αύξηση του ωραρίου. Η φερεγγυότητα της εξαντλείται μόνο από το γεγονός ότι είναι παραγγελία του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας. Οι αλχημείες που κάνουν το άσπρο μαύρο, για να εμφανίσουν το ωράριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών ως το χαμηλότερο στην Ευρώπη, είναι εμφανείς.  Όπως εμφανής είναι και ο στόχος της έκθεσης, να ανοίξει το δρόμο στην Κυβέρνηση και την Τρόικα για το βάθεμα των πολιτικών λιτότητας και απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του.
Ακούγονται δε ως κλαυθμυρισμοί μωρών παρθένων τα παρακάλια της συγκυβέρνησης των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην τελευταία τους επιστολή προς τον υπουργό – μια ακόμα μετά το πρόσφατο πόνημα τους για την αξιολόγηση:
"Σας καλούμε να σταματήσετε στη γέννησή του κάθε σενάριο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο και να περιφρουρήσετε τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που εσείς δηλώσατε πως πρέπει να υπάρχει.”

Κύριοι της πλειοψηφίας δε βρέχει, σας φτύνουν!
Η καλοκαιρινή ραστώνη σύντομα θα παρέλθει. Πολύ γρήγορα θα έχετε να δώσετε λόγο στους συναδέλφους και τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων για την αδράνεια και την ενδοτικότητα σας. Οι επιστολές υποτέλειας  που συντάσσεται από τς παραλίες- ερήμην του συνόλου των μελών του Δ.Σ.-  δεν σας σώζουν και δεν σας δίνουν άλλοθι. Σε κάθε περίπτωση οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: