Aνακοινώσεις

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μια εξευτελιστική για το δάσκαλο μαύρη πολιτική διαφήμιση



Το καινούριο σποτάκι της ΝΔ δεν υποτιμά απλώς τη νοημοσύνη μας αφού μας αντιμετωπίζει κι αυτό όπως και τα υπόλοιπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σαν να έχουμε προσβληθεί μαζικά από γεροντική άνοια και δεν θυμόμαστε ποιοι κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 και μετά. Είναι βαθύτατα προσβλητικό ειδικά για εμάς τους εκπαιδευτικούς.

Καταρχήν είναι δεοντολογικά απαράδεκτο, αισχρό και ανέντιμο γιατί εκμεταλλεύεται μικρούς μαθητές  σε μαύρη διαφήμιση που δεν προβάλλει θέσεις, προτάσεις και όραμα αλλά συκοφαντεί τα αντιμνημονιακά κόμματα που υποτίθεται ότι με την πολιτική τους θα μας οδηγήσουν σε έξοδο από τον παράδεισο του Ευρώ όχι γιατί την υποστηρίζουν, απλώς γιατί τάσσονται υπέρ της κατάργησης του μνημονίου.

Τα παιδάκια ρωτούν γιατί η Ελλάδα δεν είναι στο Ευρώ και ο δάσκαλος μένει αμήχανος και με βλέμμα ηλίθιο παριστάνει τον ανήξερο. Σφίγγει τα χείλη. «Τι να τους πω» αναρωτιέται «ότι φταίνε οι μ… οι γονείς σας που ψήφισαν αντιμνημονιακά κόμματα;». Ο δάσκαλος φοβάται. Δεν έχει το θάρρος της γνώμης. Είναι άβουλος και κοιτάει τα παιδιά σα χαζός και ξεφτιλίζεται μπροστά τους. Δεν είναι σε θέση να αναφέρει γεγονότα, αίτια και αφορμές. (Προφανώς η κυβέρνηση που μας οδήγησε εκτός ευρώ έχει επιβάλει το νόμο της σιωπής!) Άσε την ανατριχιαστική περίπτωση να έχει ψηφίσει και ο ίδιος αντιμνημονιακά και τώρα να νιώθει ενοχές. Οι τύψεις τον τυραννούν. Δεν μπορεί να ησυχάσει. Στην τάξη ξεχνάει τα λόγια του και το μάθημα το γράφει στον πίνακα για να θυμάται το περιεχόμενο της παράδοσης. Τέτοια ξεφτίλα!

Αντί για την κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ας μας εξηγήσει καλύτερα η ΝΔ πώς η ίδια θα αποτρέψει την έξοδό μας από το ευρώ όταν με τη δική της πολιτική και του ΠΑΣΟΚ η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει και η κοινωνία αντιμετωπίζει ήδη φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν μπορεί να το κάνει, οπότε καταφεύγει στη μαύρη διαφήμιση.

Η μαύρη διαφήμιση είναι ούτως ή άλλως ανήθικη. Όταν όμως για χάρη της εξευτελίζονται τόσο βάναυσα μαθητές και δάσκαλοι, αυτό ξεπερνά κάθε όριο και είναι καθήκον των δασκάλων να το καταγγείλουν.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ, Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Συλλογική Δράση (Αργολίδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: