Aνακοινώσεις

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κοινή δήλωση κατά του φασισμού και του ρατσισμού από συλλογικότητες και εκπαιδευτικούς της Κορινθίας


Όλο και πιο επιτακτικά, η πραγματικότητα μάς κοιτά κατάματα όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας. Η ζωή μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε αγώνα για επιβίωση κι από τη μια στιγμή στην άλλη αρκετοί μπορεί να πέσουν στην παγίδα πως ο διπλανός τους είναι ο εχθρός. Είτε γιατί έχει δουλειά, είτε γιατί είναι εξαθλιωμένος κι άρα εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει απειλή. Είναι άλλωστε διαπιστωμένο ιστορικά πως σε ακραίες συνθήκες, παράλληλα με την ανάδυση των πιο όμορφων, φυσικών και βαθιά ανθρώπινων χαρακτηριστικών του ατόμου, υπάρχει και η εμφάνιση των πιο ταπεινών και άρρωστων στοιχείων του. Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση ενάντια σε ανήμπορους κι ανυπεράσπιστους μετανάστες που διέσυρε διεθνώς την πόλη της Κορίνθου είναι ένα δείγμα από αυτά που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας στο μέλλον. Η μισαλλοδοξία χρησιμεύει πάντα για να συσπειρώσει τα πιο συντηρητικά, παραπληροφορημένα, ανώριμα και τρομοκρατημένα στοιχεία της κοινωνίας μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως μπορεί να βρει χώρο ανάπτυξης, καλύπτοντας το αποκρουστικό της πρόσωπο με το προσωπείο του αγωνιζόμενου, του εξεγερμένου, του αντιμνημονιακού και, κυρίως, του πατριώτη. 
Δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.
Οι ναζιστές δεν επιτρέπεται να καπηλεύονται την έννοια του πατριώτη.
Οι πατριώτες Έλληνες πολέμησαν και θα πολεμούν πάντα ενάντια σε όλους τους εκφραστές του απολυταρχισμού που θέλησαν να τους κάνουν σκλάβους, από την εποχή του Λεωνίδα ως τον Κολοκοτρώνη και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσοι χαιρετούν ναζιστικά είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πατριώτες. Όσοι στρατολογούν εφήβους στα σχολεία με σκοπό να τους γεμίσουν μίσος είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πατριώτες. Συμμορίες σαν τη Χρυσή Αυγή που δηλώνει ανοιχτά πως η δημοκρατία δεν είναι άμεση προτεραιότητα της, που τρομοκρατεί και μαχαιρώνει εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια αθώους ανθρώπους, που δρα προβοκατόρικα σε όλες τις κινητοποιήσεις δεν είναι πατριώτες.
Στις μέρες που θα έρθουν σύντομα και θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, είναι πολύ βολικό για τους αποστόλους του μνημονίου να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο και να μας πείσουν μέσω εργαλείων τύπου Χρυσής Αυγής ότι υπεύθυνοι για την φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωσή μας είναι οι μετανάστες. Θα προσπαθήσουν να κατευθύνουν τη δικαιολογημένη οργή μας σε λάθος δρόμο.
Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως το δικαίωμα στην τροφή, τη στέγη και την ασφάλεια είναι πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο για κάθε ανθρώπινο ον σε κάθε μέρος του πλανήτη.
Απέναντι στο μίσος και το διαχωρισμό, αντιτάσσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη με όλα τα ανθρώπινα πλάσματα που παλεύουν για μία καλύτερη ζωή.
Οι δικές τους ανάγκες μας θέλουν χωρισμένους.
Οι δικές μας ανάγκες και τα όνειρα μας, μας κρατούν ενωμένους.
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Ανοιχτή Συνέλευση πλατείας Περιβολάκια
Ελευθεριακή Συλλογικότητα Ερέα
Ομάδα Copyleft
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας
Το κείμενο είναι ανοικτό σε κάθε συλλογικότητα, σωματείο και σύλλογο που το αποδέχεται και επιθυμεί να το συνυπογράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: