Aνακοινώσεις

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού

Τον Γενάρη του 2011 η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας. Ο «φίρερ» της, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και «συναγωνιστές του», από τις πρώτες μέρες προκαλεί. Σε μία αντιπαράθεσή του σηκώνεται και γεμάτος τιμή και καμάρι χαιρετά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μέχρι και το 2010 παρέμενε στο εκλογικό περιθώριο. Τα αστικά ακροδεξιά κόμματα με τον «στρογγυλεμένο» λόγο ήταν αυτά που έπαιρναν το πλειοψηφικό μέρος των συντηρητικών-εθνικιστικών ψήφων. Ωστόσο, τρία παράλληλα γεγονότα ήταν αυτά που φαίνεται να ευνοούν τη στροφή του κόσμου στη φιλοχιτλερική Χρυσή Αυγή: Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, παράλληλα με την ρατσιστική ρητορική των Μέσων και κυρίως η οικονομική εξαθλίωση της χώρας.
Οι στρατιές των ανέργων, οι χιλιάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η αύξηση της εγκληματικότητας, αποτέλεσμα της πείνας και της εξαθλίωσης, έχουν οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα, θεωρώντας τη Χρυσή Αυγή ως αντισυστημικό κόμμα που μπορεί να αντισταθεί στο «διεφθαρμένο κοινοβουλευτισμό» και να δώσει «μία κάποια λύση στη φτώχεια».
Τι απαντήσεις, όμως, να δώσει ένα πατριδοκάπηλο κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή, όταν η ρητορική της ξεκινά και τελειώνει στο σύνθημα «Έξω οι ξένοι»; Πόσο πατριωτικό είναι ένα κόμμα που χαιρετά ναζιστικά και που αφιερώνει χιλιάδες σελίδες στον Χίτλερ; Δεν αρκεί η επίκληση στη «μητέρα πατρίδα» ως επιχείρημα για να δοθεί σε κάποιον ο τίτλος του πατριώτη, ούτε η λέξη λαθρομετανάστης για να δώσεις λύση στο μεταναστευτικό. Η διαστρέβλωση των εννοιών και οι πραγματικές ναζιστικές προθέσεις της, την καθιστούν πιο λαθραία στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία μας από κάθε τι άλλο. Άλλωστε, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως το συγκεκριμένο νεοναζιστικό μόρφωμα σκοπίμως δεν έχει πρόγραμμα, αφού αυτό δεν ξεπερνά τις 3.500 λέξεις! Ο Μιχαλολιάκος και οι... συναγωνιστές του παραμένουν ένα καμουφλαρισμένο χιτλερικό κόμμα που, στην πραγματικότητα, πρεσβεύει το φασισμό και το ναζισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: