Aνακοινώσεις

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε στις 28/2/2012


 Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν:
1.Αξιολόγηση
2. 81η Γ.Σ Δ.Ο.Ε
3.Διάφορα ψηφίσματα

Προ ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος της ΔΟΕ εισηγήθηκε μη γίνει το συνέδριο της ΔΟΕ-ΠΟΕΔ για οικονομικούς λόγους παρόλο που είχαν αποφασίσει να γίνει. Το πιο πιθανό ήταν να μην βρήκαν τρόπο να δικαιολογήσουν τον τουρισμό τους και να μην βρήκαν «πρόθυμους» ακόμα και τους συλλόγους που ελέγχουν. Το συνέδριο προβλεπόταν να γίνει στη Λεμεσό της Κύπρου. Συγκεκριμένα με βάση αυτά που ανέφερε ο Μαντάς το κόστος ανά σύνεδρο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 1000€. Η ΔΑΚΕ συμφώνησε με τη θέση της ΠΑΣΚ. Επιφυλάξεις κράτησε ο Κικινής (ΔΑΚΕ) ο οποίος εκτίμησε ότι πρέπρι να γίνει το συνέδριο γιατί εξυπηρετεί «εθνικούς» λόγους και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι για μικρότερο οικονομικό κόστος.
Για το ζήτημα της αξιολόγησης
Στην εισήγηση του Μαντά τα χαρακτηριστικά στοιχεία ήταν:
Είμαστε σύμφωνοι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και των εκπαιδευτικών, μιας αξιολόγησης που θα ανατροφοδοτεί τη διδακτική διαδικασία, μιας αξιολόγησης που θα αναβαθμίζει την εκπαίδευση… κ.λ.π. Η τοποθέτηση του ήταν πιστή αντιγραφή του άρθρου 4 και 5 του νόμου 2986 του 2002, και μάλιστα σε πολύ χειρότερο επίπεδο αφού ανέφερε συγκεκριμένα είμαστε υπερ μιας αξιολόγησης που θα γίνεται με στόχο: α) τη μονιμοποίηση β) τη στελέχωση των διοικητικών θέσεων γ) σε περίπτωση αρνητικού έργου.
Επίσης η θέση τους ήταν ξεκάθαρα σύμφωνη ως προς την επιχειρούμενη αξιολόγηση   για τα πιλοτικά «νέα» σχολεία (99 δημοτ. και νηπιαγωγεία) με το σκεπτικό ότι τα προγράμματα σε αυτά τα σχολεία είναι προγράμματα ΕΣΠΑ και είναι υπέρ της αξιολόγησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η αξιολόγηση είπε δε θα πρέπει να συνδέεται με την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
Θέλοντας να επιβάλουν τη μοιρολατρία και  το συμβιβασμό στον κόσμο της εκπαίδευσης είπε ότι η θέση της ΔΟΕ πρέπει να είναι προσεχτική γιατί αφού πλέον η αξιολόγηση έχει συνδεθεί με τη βαθμολογική- μισθολογική εξέλιξη οι δάσκαλοι θα την αποδεχτούν, οπότε αν η ΔΟΕ έχει μια ξεκάθαρη αρνητική θέση οι εκπαιδευτικοί δε θα την ακολουθήσουν οπότε θα υπάρχει και πλήρης απαξίωση της ΔΟΕ!
Την ίδια στάση και θέση είχε και η ΔΑΚΕ. Φυσικά δε δέχτηκαν να μπλοκάρουμε το μηχανισμό που στήνουν από συμβούλους, διευθυντές κλπ για την αξιολόγηση.
Βέβαια σε μια περίοδο που η αξιολόγηση, με βάση τις επιταγές του μνημονίου 2 της Ε.Ε και του ΔΝΤ   έρχεται να παίξει το θεσμικό κάλυμμα για απολύσεις  δεν είναι τυχαία στάση που κράτησαν στο Δ.Σ.  Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη πορεία του κλάδου, όπου ο επιθεωρητισμός επιστρέφει σε πολύ χειρότερη μορφή, φάνηκε διατεθειμένη να παίξει το δούρειο ίππο των επιλογών του μαύρου μετώπου. Δε θέλουν η υπόθεση της αντίστασης ενάντια στην  αξιολόγηση να γίνει υπόθεση του κόσμου της εκπαίδευσης και για αυτό το λόγο για αυτό το θέμα που   είναι  επίκαιρο εδώ και μήνες δεν υπάρχει καμιά απόφαση και βέβαια αρνούνται να εισηγηθούν στους τοπικούς συλλόγους και στους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν το θέμα και να εκφράσουν την αντίθεση τους. Με βάση τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου, αλλά και με τις πληροφορίες που διοχετεύουν μέχρι τις αρχές Μάη θα είναι  έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συγκεκριμενοποιούν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Θα υπάρξει μάλλον απόφαση της ΔΟΕ για το θέμα ψηφισμένη από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, μια απόφαση που έπρεπε να βγει από το προηγούμενο Δ.Σ. στις 14/02/2012 αλλά δεν την έχουν βγάλει μέχρι τώρα,  γιατί έχουν δυσκολία να βγουν και να πουν, τώρα που η αξιολόγηση οδηγεί σε απολύσεις, το τρίπτυχο που αναφέρουμε παραπάνω, ιδιαίτερα για την αξιολόγηση για μονιμοποίηση και αρνητικό έργο.
 Για την 81η Γ.Σ της ΔΟΕ
Αποφασίστηκε μόνο ο χρόνος πραγματοποίησης της που θα είναι 22, 23 και 24 Ιουνίου.

Ψηφίσματα
Είχαν κατατεθεί τα εξής ψηφίσματα από εμάς:
  1. Για την κλήση σε απολογία της διευθύντριας στο 2ο  Δημ. Σχ. Παιανίας.
  2. Για την κλήση σε απολογία του προέδρου του συλλόγου της Θήρας για δηλώσεις που είχε κάνει τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό για τις κρίσεις των διευθυντών.
  3. Για την ποινική δίωξη που ασκείται σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς στη Θεσσαλονίκη για τη ματαίωση εκλογών.
  4. Για την κατάργηση του οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Αυτό το κατέθεσε η ΕΣΑΚ.
  5. Για το 1ο η ΔΟΕ έβγαλε ψήφισμα, στο οποίο όμως δε δέχτηκε ούτε καν να γραφτεί η κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.
Για το 2ο η ΠΑΣΚ δε δέχτηκε να βγει ψήφισμα, η ΔΑΚΕ δέχτηκε να βγει.
Για το 3ο δε δέχτηκαν να βγει γιατί οι εκλογές εκφράζουν τη νομιμότητα. Αυτή ήταν η τοποθέτηση τους!
Για το 4ο βγήκε ψήφισμα από τη ΔΟΕ.


 ΥΓ: Αυτοί είναι Συναδελφοί μας, Εκπροσωποί μας και  μας προστατεύουν !!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: