Aνακοινώσεις

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΗΡΘΑΝ !

Την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων  το πρώτο  θέμα ημερήσιας διάταξης με αρθ πρωτ. 58/66/17-02-2012  είναι: "ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ  Π. Ε. ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 13ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ -ΑΘΙΚΙΩΝ " 
  Συνάδελφοι τα θέματα που προκύπτουν είναι: 
1) Ο Σύλλογος δεν ενημερώθηκε για τις προτάσεις που κάνει ο Δ/ντης προς τους δήμους !!!  
2)  Στο το 1ο και 13ο Δημοτικό μετά την συγχώνευση  θα κριθούν  υπεράριθμοι 9 συνάδελφοι ! και από  ότι γνωρίζουμε τα οργανικά κενά μέσα στη πόλη είναι μάλλον δύο, ποιά θα είναι η τύχη των συναδέλφων?
3) Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το 1ο και 13ο θα μπορούσε να προταθεί και πέρσι για συγχώνευση, τα ίδια δεδομένα υπήρχαν σε σχέση με τον αριθμό των  μαθητών και περισσότερες κενές  οργανικές θέσεις! για ποιόν λόγο δεν προτάθηκε? θα θέλαμε μια πειστική απάντηση!
4 ) Ο Σολωμός πέρσι δεν συγχωνεύθηκε την τελευταία στιγμή,  αλλά υποβιβάστηκε ,φαίνεται σαν ρεβάνς η τωρινή πρόταση!
Συνάδελφοι ,αν ο περσινός κύκλος συγχωνεύσεων προωθήθηκε επικοινωνιακά με τάχα παιδαγωγικά κριτήρια και δήθεν για το καλό των μαθητών ο φετινός πετά από πάνω του το μανδύα μιας οποιαδήποτε παιδαγωγικής λογικής. Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι:
α) Η δυνατότητα ανάπτυξης αιθουσών (και όχι η ύπαρξή τους! - δηλαδή μιλά ανοιχτά για προκάτ που θα στοιβαχτούν μαθητές!)
β) Προβλέπονται συγχωνεύσεις ακόμα και για δυσπρόσιτες περιοχές (που δεν προβλεπόταν πέρσι) αρκεί να μην υπερβαίνει τη μισή ώρα ο χρόνος μετακίνησης των μαθητών! και μάλιστα χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Ετοιμάζονται για να αδειάσουν πραγματικά κάθε οικισμό πλην των πόλεων από κάθε σχολική μονάδα.
γ) Ένωση συστεγαζόμενων χωρίς κανένα κριτήριο και άσχετα από αριθμό μαθητών.
Όλα αυτά σημαίνουν πως οι φετινές συγχωνεύσεις καταργήσεις θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες από τις περσινές. Οι περσινές σήμαναν την απώλεια περίπου 10000-15000 χιλιάδων θέσεων στην εκπαίδευση γεγονός που μεταφράστηκε σε καθόλου διορισμούς παρά τις συνταξιοδοτήσεις και πρόσληψη ελάχιστων αναπληρωτών. Οι φετινές συγχωνεύσεις – καταργήσεις μπορούν να μεταφραστούν μόνο σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.
Σημαντική, θα είναι στην όποια απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο, η θέση που θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο  αφού για να υλοποιηθεί η όποια πρόταση για συγχώνευση χρειάζεται και τη γνωμοδότησή του. Μάλιστα καλούνται τα δημοτικά συμβούλια να αποφασίσουν μέχρι 24-02-2012!
Την Τετάρτη όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων στις 6.45 μ.μ. για να  γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις συγχωνεύεις σχολείων  στο Δήμο μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, είστε αφελείς ή σκέφτεστε ωσάν να είστε? Είναι δυνατό να ζητάτε ενημέρωση!!!! από τον κ.κ. Διευθυντή για θέματα που ο ίδιος αποφασίζει ότι δε σας αφορούν? Για προσέξετε!! Για συνέλθετε!!! Η αξιολόγηση και οι απολύσεις έρχονται οσονούπω !! Αφού εσείς δε γνωρίζετε και δε δικαιούστε να έχετε άποψη για παρόμοια θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο. Έχουν μάθει να κάνουν μόνο κριτική. Προτάσεις δεν ξέρουν. Ας μας πουν πώς θα γίνει καλύτερη η κατανομή των μαθητών στα σχολεία. Δεν βλέπουν ότι στα Νηπιαγωγεία τους ο αριθμός μαθητών όλο και γίνεται μικρότερος; Που θα βρεθούν τα παιδιά;

Οι Εκπαιδευτικοί εν δράσει είπε...

"Εκπαιδευτικοί εν Δράσει" Το blog eίναι χώρος ενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, εντελώς ελεύθερα, και δημοκρατικά. Ο καθένας έχει δικαίωμα να καταθέσει άποψη, πρόταση, ή να σχολιάσει την όποια πρόταση, ιδέα. Αλλά με ΥΠΟΓΡΑΦΗ στα Ανώνυμα σχόλια εννοείται δεν απανταμε!!!

Λίγο ΘΑΡΡΟΣ Συνάδελφοι είμαστε ΔΑΣΚΑΛΟΙ και διδάσκουμε αξίες!!!